Cute Purple Rain drop BULAN TERANG: 12/17/11

Saturday 17 December 2011

MACAM MANE NAK WAT KEK COKLAT???

Kali nih saya nak update blog pasal satu resipi yg saya slalu masak...MOIST KEK COKLAT....ada 3 perkataan jerk yg bleh diungkapkan kalo anda semua pandai ikut saya nya resipi...CEPAT, MUDAH dan SEDAP...


inilah resipi eh:

BAHAN A
1 cawan
1 cawan susu cair
1 cawan marjerin cair
2 cawan gula perang

BAHAN B
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
1/2 cawan serbuk koko

BAHAN C
1 sudu teh esen vanilla
1 biji telur

BAHAN D (TOPPING)
1 cawan susu pekat
2 sudu marjerin
2 sudu serbuk koko

cara caranya:
senang sgt...campurkan bahan A dulu sampai sebati, pastuh masukkan bahan B ke dalam bahan A tadi satu persatu (kalo rajin ayak tepung tuh sambil kacau), kalo tak rajin masuk kan jerk...dah gaul sebati masukkan plak bahan C..n gau; sebati...
okey...dah siap ade dua cara bleh masak...sama ada kukus selama 1 jam atau bakar selama 25-30minit pada suhu 180 darjah celcius....

ok dah masak kek tuh sejukkan dulu...n barulah wat topping...topping tuh panaskan macm biasa jerk...tak payah nak wat double cook...dan pastikan coklat tuh pekat sedikit...jgn cair sgt...n terus buh atas kek....sebb nanti takut keras...jgn tunggu lama...hehee...n hiaskn lah ikut citarasa anda...

OKEH...senang kan...so SELAMAT MENCUBA...sebrg pertanyaan bleh lah komen ok...hehehe...
see you...share2x lah...sape dah expert wat t bleh lah jual...untung...hehehe